onsdag 21 juli 2010

Som jultomten...







...brukar jag känna mig i röda kläder. Rött är egentligen min älsklingsfärg och jag tycker så mycket om det på inredning, vilket märks hemma hos oss kan jag lova! Men Odd Mollys "nya" röda färger Velvet och Cabaret, I love! Har ju redan presenterat några av mina tidigare favoriter, bl.a #431 Silk Wrap Dress som jag drömmer om att få tag på före den 7:e augusti när jag ska på bröllop. Men här kommer mina nya röda favoriter från Odd Mollys höstsläpp.
#410
#385
#6A
#11A
+ några vackra underklänningar och underkjolar...

Tvättstugan kallar =)
/C.

God morgon...


...väntar och väntar, snart ska Odd Molly kollektionen släppas på hemsidan i bilder. Har redan en liten önskelista som jag är säker på snart kommer att vara väldigt lång...
Nu blir det städa, tvätta och packa här. Imorgon åker vi till Norrland, många loppisar och auktioner kommer det att bli kan jag lova =)
Fick mitt nya schema med posten när jag kom hem, verkligheten kom ikapp. Som tur är hade jag bra tider på de ämnen som var utlagda. Är ofta på jobbet redan vid kl. 7 på morgonen och kommer ofta därifrån vid kl. 17-18 alla dagar utom fredag då försöker jag komma iväg tidigare. Det förlänger verkligen helgen. Tre veckors sommarlov kvar nu...
Vad säger ni om dessa skor till hösten?
/C.

tisdag 20 juli 2010

Sandhamn...

...så mysigt! Nu trött, solbränd, solblekt och blont hår och sand precis överallt...men det gör inget. Imorgon blir det städ och tvätt, sedan på torsdag avfärd mot Norrland.
Imorgon blir det allra först dock mysmorgon framför datorn och kolla in Odd Mollys höst- och vinterkollektion, bilderna kommer på deras hemsida imorgon. Många koppar kaffe kommer det att bli =)
Men nu är det natt, sov gott!
/C.

söndag 18 juli 2010

Söndagmorgon...


...ska skynda mig in i duschen nu, sedan ska vi åka ut i Stockholms vackra skärgård!
Ett tips är detta hårdbröd från Gränna knäcke, så gott! Mättande och välsmakande, krispigt på rätt sätt, gott på morgonen. Finns att köpa på delikatessbutiker eller saluhallar eller i deras egen butik om du har vägarna förbi Gränna.
Ha det gott!
/C.

lördag 17 juli 2010

Två små fynd...



...blev det idag på Mathilde. De har 50% på hela Odd Molly avdelningen men bara små storlekar kvar nu, enstaka 3:or och 4:or.
100gr Lovelove Tank och 100 gr Frill l/s top i grey, har redan en vit Frill sedan tidigare och gillar verkligen modellen. Snygg combo, linnet samt topen tillsammans och till det Blues skirt, det kan nog passa bra imorgon.
Dagens var X-stitch dress i vit och under hade jag min nya underklänning från by Ti Mo i svart, den kan jag verkligen rekomendera. Underklänningen finns just nu hos Tin Tin style i flera färger och är perfekt att ha under Odd Molly klänningar och tunikor.
Så kvaft ute nu (och inne) hoppas att det snart börjar regna ordentligt så att man kan stanna inne i soffan ikväll och titta på film. Imorgon önskas sol igen för då bär det av ut i skärgården =)
Trevlig kväll!
/C.

God Lördagmorgon...


...sitter och njuter av thé och marmeladmackor, gott!
Såg precis Peppe Eng göra en intervju med konstnären Lars Vilks på tv4:s morgontv. Vid flera tillfällen ville Peppe få fram att vissa av hans konstverk var löjliga, samt att det var löjligt att Lars Vilks sålde sitt berömda verk träskulpturen Nimis på Kullaberg före det att dommen kom då konstverket står på ett naturreservat. Detta var ju för att bevara konstverket som har blivit en stor turistattraktion idag. Tycka får man göra som man vill, men det blir lite smått komiskt när en sportkommentator sitter och intervjuar en konstnär och kallar konsten löjlig när han själv tar sport på ett mycket stort allvar.
Disigt ute idag, måste diska, tillhör dem som föredrar orginalköket från 40-talet framför en diskmaskin. Packa måste jag också, imorgon åker vi ut till Sandhamn för några dagar hos goda vänner. Håller på att tvätta, sedan blir det en sväng på stan. Nu var det många måsten...

/C.

fredag 16 juli 2010

Sambon...

...kom hem och sa att han var sugen att åka till stranden! Oj blev förvånad och mycket glatt överraskad kan jag lova. Nu åker vi en sväng, bikinin på!
/C.

Solen...



...strålar som de flesta dagar denna sommar! Det känns verkligen som att man får fullt ut av årstiden.
Här kommer två av mina favoriter från vinterkollektionen, så fina! Har en massa Odd Molly koftor och ska de närmsta säsongerna bara köpa klänningar, har jag bestämt mig för. Hmmm det kommer nog inte att hålla =) kofta är ändå det perfekta plagget en vardag på jobbet.
#524 Tencel Jersey Dress och #501 Sequined Dress heter dem.
Idag ska jag börja kolla av en ny mattebok som jag ska jobba med till hösten. Matte är egentligen inget av mina huvudämnen men kommer att undervisa i det ändå så det är bäst att göra en riktigt bra planering. Några Traderavinster ska jag också skicka iväg.
Ha en bra dag!
/C.

torsdag 15 juli 2010

Ikväll...


...ska jag träffa tjejerna och dricka vin, så mysigt!
Funderar på denna gamla goding, Silk Tie Dress, till svarta kilklackar, Dolce skirt i almost black, min fina grå Triwa klocka (Madeleine hade en likadan på firandet av Viktoriadagen på Öland igår)samt min Marc Jacobs väska i svart. Det blir nog en bra combo hoppas jag!

Ha en trevlig kväll!
/C.

Shopping...

...vad man behöver och vad man inte behöver! Ibland kommer jag på mig själv, vad behöver jag egentligen? Älskar kläder, accessoarer, skor och fina saker, men jag måste tvinga mig själv att tänka efter, vad behöver jag? Har precis rensat garderoben och satt ut ett par plagg på Tradera, ändå är garderoben helt överfull, inget mer går in. På sommaren är det så lätt att hitta fina kläder, man är ledig, brun och har lite extra sparade pengar. Jag har mer sommarkläder än vinterkläder, konstigt egentligen när man bor i Sverige.
Igår klickade jag hem en underklänning från by Ti Mo i svart, ett så användbart plagg, har bara väntat på att hitta en sån. Perfekt att ha under alla Odd Molly klänningar.
Nu ska jag städa lite här...
/C.

onsdag 14 juli 2010

Annie Oakley come to me...


...jag behöver dig!
Nu har jag drömt om denna klänning länge, ska jag slå till? Än så länge bara på 30% vad jag kan hitta.
/C.

Njöt en stund...

...av den något kallare temperaturen idag, passade på att ta en långpromenad. Nu skiner solen och det är riktigt varmt på balkongen men idag blir det ingen bikini på. Ägnade hela dagen igår i det plagget på en båtbrygga, med en av mina bästa vänner, skvallertidningar, kaffe och sallad. Så skönt! Men idag behöver kroppen vila lite från sol, man börjar bli härligt gyllenbrun nu.
Kvällen igår spenderades på Gröna Lund, inte med att åka karuseller kan jag lova, är både höjdrädd och lättskrämd. Utan för att lyssna på Torsten Flinck, han har en magisk och maktfull röst på teatersenen och det är härligt att höra den med hans egna ord sprutande samt maffiga visor. Det var riktigt varmt vid Lilla scen kan tilläggas... Vi har årskort på Gröna Lund och har redan hunnit njuta av några riktigt bra konserter och fler återstår det att bli. Perfekt vardagskvällsnöje! Jag har väldigt blandad musiksmak kommer ni att märka...
Ska nu åka in till city och tillsammans med en god vän leta upp bordsdekorationer till vår gemensamma goda väns bröllop, vi är dekorationsansvariga, ett mycket lyckosamt uppdrag kan jag lova som passar oss två perfekt!
Funderar samtidigt på att titta på en ny telefon, är lite sugen på en iPhone, då kanske det skulle bli lite mer personliga och egna bilder här på bloggen.
Njut det kommer jag att göra, kan inte låta bli att tänka på att om ett halvår är de värsta månaderna på året här, januari, februari och mars, det är verkligen mina deppmånader. Från maj och fram till jul och nyår så njuter jag bara av Sveriges vackra färgskiftningar.
/C.

tisdag 13 juli 2010

Sommar i P1...

...det är verkligen sommar för mig! Har lyssnat på några av årets sommarpratare, Per Holknekt var bra, likaså Bindefelt. Måste ta en dag och lyssna igenom de som jag har missat. Igår var det Jill Johnssons tur, jag har alltid tyckt att hon känns som en positiv, energifull och karismatisk person och igår fick man det verkligen bekräftat! Ett jättebra program med många tankar, tårar rann ner för kinden många gånger under hennes program. Innehållet var blandat, barn, mamma, kärlek, vänskap, döden, sjukdom och så klart Nashville. På P1.s hemsida kan man lyssna på gamla sommarpratare så gå in där och se vad du har missat=).
Nu ska jag åka till Hornstull för att sola och bada med en god vän!
Njut av den härliga sommrvärmen!
/C.

måndag 12 juli 2010

Shoppingsuget...


...är stort som alltid, tror att jag ska åka in och prova denna imorgon, Tutu T88 #447. Den blir finare och finare för varje gång man ser den. Så är det ofta med Odd Molly för mig, kärleken kommer efter att jag har sett plagget några gånger, det behöver liksom ligga och gro en stund.
/C.

Länkar...

...varför försvinner de? Ser dem när jag skriver inlägget men sen är de borta när inlägget publicerats, hur gör man?

/C.

Tävling...


...med vackra smycken från Lotta Djossou pågår nu på Malenamis blogg, så vackra!

Lycka till!
/C.

Hösten är snart här...




...fast nu känns den väldigt långt borta. 4 veckors semester kvar, känner mig näst intill lite för avslappnad. Måste få lite gjort idag, fönstren är tvättade, all tvätt tvättad och strykt, funderar på att ge mig på kyl och frys samt skafferierna idag...eller blir det imorgon =)
Debatten om Odd Mollys höst kollektion har varit spridd på bloggarna jag läser, jag kan bara uttrycka min åsikt, jag älskar den! Kan inte vänta, håller i mig för att inte shoppa annat, fast lite rea har det ju blivit. Bjuder här på de två mest efterlängtade plaggen samt en favortiaccessoar som jag bara måste ha. Ska på bröllop den 7 augusti tänk om denna har hittat till butikerna till dess, den skulle göra sig perfekt till min outfit! Klänningar i silke är så underbart, har flera sedan tidigare, de är välanvända och håller sig jättebra så denna säsong blir det fler.
#419 Silk Tunic Dress
#431 Silk Wrap Dress
Den lilla söta väskan vet jag tyvärr ej namn på.
Idag är det lite molnigt så ingen bikini på, känns helt ok för mig!
/C.

söndag 11 juli 2010

Länken...

...till affären som jag skrev om i mitt förra inlägg försvann www.missgreta.se ska det vara.
30 plusgrader ute, efter solande så blir det nu strykning framför tv:n, så skönt!
Sedan sushi.
/C.

Mononoke...


...T88 #446 det snyggaste plagget från Odd Mollys pre-fall enligt mig. Skickade efter den från min favoritaffär på nätet så bra service där, alltid trevliga, snabba och ni som har skickat efter därifrån vet hur glad man blir när man får deras vackert inslagna paket. Till klänningen, precis under smocket blir den supertight och går ej att få igen, mitt problem brukar annars vara att få igen Odd mollys plagg över bysten men på denna klänning är det under. Provade att ha underklänning under och klänningen öppen men det blir verkligen inte bra, så synd på en så vacker klänning!
/C.

God söndag!


Morgonen är här... Det gälller att se till att ha korsdrag i lägenheten och tunna bomullskläder på. Solen värmer så fint utanför, snart kommer den till vår balkong och då ska jag njuta av den en stund. Ska även njuta av den deckare jag just nu läser Midvinterblod av Mons Kallentoft, så bra! Deckare hör sommaren till för mig. Har även läst författarens Sommardöden även den en mycket bra deckare. Den tredje med titeln Höstoffer, ligger redan och väntar på att få läsas. Vad jag vet så har författaren endast skrivit dessa tre, hoppas på att det kommer flera.
Annars kan jag tipsa om mina favoritdeckarförfattare Marie Jungstedt, Karin Alvtegen och Peter Robinsson samt självklart Stieg Larsson. Men av dessa författare har jag tyvärr inget kvar att läsa... Tycker så mycket om att läsa och som sagt på sommaren är det deckare som gäller. Låg och läste i sängen igår och när sambon kom så hoppade jag en meter rakt upp av rädsla, det gäller att leva sig in.

Bikinin på, denna sommars mest använda plagg och det känns mer än ok för mig!
/C.

lördag 10 juli 2010

Nu är man...


...soltrött efter några timmar på stranden. Hade kunnat ligga kvar i några timmar till men det var någon annan som blev rastlös...
Nu blir det en promenad och sedan dusch och grillning.
Letade och letade efter # 188 Blues skirt när den kom men lyckades inte få tag på en i rätt storlek någonstans. Har inte vågat prova på Tradera heller då det låg många kopior ute ett tag. Jag gav helt enkelt upp min jakt på den men suckat lite för mig själv varje gång jag sett den på någons blogg eller på stan. Men helt plötsligt händer det...var på Odd Mollys butik på Humlegårdsgatan i början av veckan och där hänger den i min storlek, bara den kvar. Den fick så klart följa med hem. Har använt den en dag men då med Dolce skirt i almost black under, snyggt tillsammans tycker jag. Tror att kjolen kommer att göra sig riktigt fint till hösten också med svarta strumpbyxor, stövlar och något stickat upptill. Gillar plagg som man kan använda året runt.

Nu blir det en promenad i värmen, men väljer nog den koratare svängen idag.
/C.

Glömde...



...dagens! Över bikinin ha jag denna fina långklänning från Indiska, ett riktigt fynd för 249 kr. Till det Hawaiianas i grått samt min fina Triwa klocka Greystone Chrono. Har visat klockan tidigare här i bloggen men kan lova nu när man är lite sommarbrun så är den extra fin!

/C.

SOMMARLOV!


Ja jag bara njuter, så skönt! Vilken sommar, helt fantastisk väder. Fast vid denna tiden på sommaren, längtar jag alltid tllbaka lite till jobbet, konstigt men så är det... Än så har jag hunnit med en vecka i London, en i Dalarna och en hemma.
I London shoppades det ordentligt =) Harvey Nichols, Liberty och Harrods hade REA, 50% så vi tillbringade nästan all vår shoppingtid inne på de stora varuhusen. Tur att vi alla var på shoppinghumör och att det bara var tjejer på resan. Den stora anledningen till resan var en möhippa för en av mina bästa vänner. Hon bor i London och ska gifta sig med en engelsman, bröllopet blir i Sverige så vi tyckte att möhippa i London var en mycket bra idé. Och det kan jag garantera att det blev, underbara dagar. Var helt slut efter den veckan kan jag lova.
Bästa Odd Molly reafyndet är Livingloving klänningen, så fin! Dock kommer jag använda den som underklänning då jag tycker att den är för genomskinlig för att ha utan något över.
Nu ska jag ut och njuta i solen!
/C.