söndag 31 oktober 2010

Varma koftor...



...är de mest använda plaggen på höst och vinter enligt mig, perfekt på jobbet till kjol eller över en klänning! Dessa två är jag lite sugen på just nu Butterfly Cardigan från Odd Molly och Mazika Cardigan från By Malene Birger, båda i färgen grey melange. Vilken tycker ni bäst om?
Nu ska jag sätta mig och jobba lite, 150 sidors nya kursplaner ska vara lästa till imorgon och de har jag lyckats spara till ikväll...
Ha en skön söndagskväll!
/C.

H&M...



...har mycket fint i sin Home avdelning just nu! Fina kuddar, plädar och gardiner. Dessa klickade jag precis hem för att mysa i soffan med, pläd och kuddfodral i naturvit pälsimitation med linnetyg på baksidan, hoppas på att de är lika fina i verkligheten som på bilden! De fanns även i svart.
/C.

Höstlov...

...är så trött på människor som tycker att vi lärare har det så bra med alla lov! Höstlovet jobbar vi måndag till torsdag, fredagen kommer jag att ägna åt alla omdömen jag ska skriva vilket är ca 300 stycken, det tar tid. När jag har jämfört min ledighet över jul med vänner som arbetar på kontor så har jag ungfär 4 dagar (beroende på vilken veckodag julen ligger på) mer än dem ledigt, men ofta tar de ut flex och kan vara lediga även dessa dagar. Sommarlovet, 8 veckors semester för oss lärare, det är tre veckor mer än de flesta har. Men man måste också lägga in i det hela att vi jobbar minst 50 timmar i veckan men får aldrig ta ut övertid eller flex. Så dessa tre veckor är som kompensation till det. Jag lästa en blogg där en mamma var arg på alla studiedagar, som enligt henne var till för att lärarna skulle vara lediga, haha eller så kanske det är så att vi får fortbildning då... Ofta när man kommer fram till lov så är jag så slutkörd att de första dagarna/veckorna tillbringas sjuk, det finns inte en chans att jag skulle fixa det annars, detta är andningshål och överlevnadsledighet för mig.
Om det nu är så fantastiskt med alla korta arbetsdagar och lediga lov, varför är det inte fler som blir lärare? Varför är det så många som hoppar av utbildningen? Varför är det så många som knappt jobbar ett år innan de byter bana till ett annat yrke?
Ta inte detta fel, jag älskar mitt jobb! Men jag är så trött på att sitta på middagar med påsar under ögonen och ångest för allt jag borde ha hunnit och höra hur lätt och bra jag har det på mitt jobb!
Nu har jag fått ur mig lite och ska nu ta utt resten av energin på tvätt!
Ha en skön söndag!
/C.

lördag 30 oktober 2010

Malene Birger...


...har så många vackra, stora halsband tycker jag! Har flera stycken som förgyller mina dagar och är väl använda. Detta turkosa har nog varit mitt nummer ett på favoritlistan den senaste tiden och ikväll hänger det runt min hals. Nu ska vi iväg på 35-års middag hos några vänner, trevligt!

Dagen har vi spenderat på IKEA. När vi började montera upp våra garderober idag så var den sista delen i fel träslag, inget kul att upptäcka när man vet att det är lönehelg. Det var sååå mycket folk och långa köer men vi ville gärna få ordning på garderoberna denna helg så vi stod ut. Men jag säger bara det, till IKEA ska man åka mitt i veckan någon timme före stängning.
Ha en skön lördagskväll!
/C.

Saraband och jag...


...var på middag igår! Jag kände mig så fin i den! Klassisk och romantisk. Saraband Dress kommer från Odd Mollys vinterkollektion och kommer att få tjäna mig på många av vinterns fester och middagar, det känner jag redan nu =) Klänningen är ganska genomskinlig nertill men med ett par riktigt täta, svarta strumpbyxor så behövs ingen underkjol.
Idag blir det en riktig fixa hemma dag, städ och tvätt!
Nu, en lång mysfrukost!
/C.

torsdag 28 oktober 2010

Pistols...



...från Acne! Så klassiska och fina, riktiga favoriter! Både fina till jeans och till tjocka svarta strumpbyxor. Modellen har Acne haft i flera år men jag lyckas aldrig tröttna på dem.

Fredag imorgon! Varför känns det alltid som att man inte hade orkat en dag till på jobbet... Kaoset fortsätter, bara väntar på dagen då det ska lugna sig! Nästa vecka är det höstlov för eleverna. Ja bara för eleverna, vi lärare jobbar. Det där med att lärare har en massa lov, det är en myt. Till jul och på sommaren tar vi ut vår övertid =)
Ha en skön kväll!
/C.

onsdag 27 oktober 2010

Acne...

...Pistol blev jättebilliga hos Zoovillage.com nu när de erbjuder 10% på alla skor =)
Sov gott!
/C.

Jobb...



...jobb och jobb, det är vad man hinner med på vardagarna! En kortis in på Åhléns city hann jag i alla fall med, behövde shoppa lite smink. Min rouge hade tagit helt slut, vid denna tid på året är min ansiktsfärg lika med mycket blek. Jag har gått runt de senaste dagarna och sett nästan sjuk ut. Imorgon blir det mitt pigga jag med rouge på kinderna =) Hoppas att det hjälper! Min favorit är Quick blush från Clinique, lätt att applicera och med borste som sitter fast, det blir lagom med färg.
Dagens var #435 Art silk tunic från Odd Molly, trivs bättre och bättre i den, hade lite svårt med ringningen först, men uppknäppt med svart linne under så känns det bra.
Ha en skön kväll!
/C.

tisdag 26 oktober 2010

Stressig...


...dag, minst sagt! Det går i ett och ändå hinner man ej allt man vill.
Dagens blev denna gammla goding från Odd Molly, minns ej namnet. Är det fler än jag som inte går utanför dörren utan Nylon paker coat dessa kalla mornar? Jag skulle inte klara mig utan den just nu...
Tack snälla Fröken Abbe och Forbid me not för tips angående färg på Continental Dress, det blev en i chalk =)
Nu ska det målas lister här hemma, sen ska jag stupa i säng. Vill bli av med denna evighetsförkylning nu! Feber idag igen...
/C.

måndag 25 oktober 2010

#468...



...Continental Dress från Odd Molly, så fin! Hjälp mig, grön eller chalk? Bilder lånade från TintinStyle.
/C.

Måndag...


...och en trött dagens! Hade ingen inspiration i morse när kläder skulle på så det blev ett mycket säkert kort som aldrig känns fel. Röd Wigwam från förra höstens Odd Molly kollektion.
Funderar på Continental Dress fortfarande =) kan inte släppa den men kan inte bestämma mig för färg, någon som sett den gröna på riktigt? Hur är färgen?
Svenska Hollywood fruar ikväll, första programmet av tio. Sänds kl. 21 på Tv 3, tur att man får lite glamour i vardagen =)
Ha en skön måndagskväll!
/C.

söndag 24 oktober 2010

Gårdagens...



...kombination bjuder jag på istället för dagens! Dagens är nämligen samma cerisa mysdress som förra söndagen =) Jag hade tänkt att vara hemma och vila ut förkylningen igår men det blev istället en eftermiddag på stan och långfika med tjejerna. Sedan träffade jag sambon och vi gick och åt sushi, gott!
Så vila ut förkylningen får jag ägna denna dag åt istället, att det aldrig vill gå över...
Gårdagens var #524 Lacie s/s Dress i svart och sommarens #248 Livingloving Dress under,båda från Odd Molly. Spetsigt men snyggt med svarta stövlar med höga skaft, svart kofta och stor scarf från Frejadesigns till, Eden Melton coat fick även komma med ut.
Jag har nog glömt att berätta här på bloggen att jag köpt denna fina klänning från vintersläppet, jättefin! Tänkte först köpa en blå men det blev en svart. Mina inköp än så länge från Odd Mollys vintersläpp är alltså två svarta klänningar =)
Kram /C.

God morgon...



...söndag!
Lugnt och skönt här hemma, helgen går så fort! Jag har sovit länge, ätit frukost länge, tittat på tv och läst tidningar, bara myst. Snart ska jag sätta igång och jobba lite, det är mest rättning jag har med hem. Perfekt att kombinera med lite tv =) fast effektiv blir man ju ej då =)
Tänkte passa på och ge ett tips på en ny Body cream som kommit till Sverige, jag har tidigare köpt den från USA, älskar den! När jag var på Åhléns city, Stockholm, förra veckan så stod den där på hyllan, då blir man glad! Den är fet och perfekt när man är lite torr på vintern, sedan doftar den underbart! Mina favoriter är Sweet petals och Berrypear och märket heter Bodycology och det fantastiska priset är tro det eller ej, 89 kr! Bättre än så blir det ej.
/C.

lördag 23 oktober 2010

ACNE Rifle...


...boots,så fina! Dessa hade jag gärna gått omkring i, endast ett par för breda vader stoppar det =( LOVE THEM! Så snyggaoch passar till allt! Finns att köpa i Acnes egna webshop.
/C.

God morgon...


...lördag! Skönt med helg, jag låg och drog mig länge idag kan jag lova... Ska snart börja städa och tvätta lite här hemma. Dagens är ännu inte bestämd, morgonrocken på än här.
Längtar så efter att få ha min Saraband Dress men den får fint hänga kvar i garderoben i väntan på en middag nästa helg.
Nyfiken är jag på denna fina tunika från Odd Mollys vintersläpp Weedy Tunic i lite military den ser så fin ut med röda broderier på militärgrönt. Någon om provat den?
Ha en skön dag!
/C.

fredag 22 oktober 2010

Snön...


...kom idag! Jag är verkligen ingen vintermänniska, alla andra årstider går bra. Höst, vår och sommar... Idag kan man inte annat än att drömma sig tillbaka till den underbart varma sommaren som vi haft. Bilden är från stranden en dag på Sandhamn, 30+ ungefär mmm längtar tillbaka...
Sitter här och blinkar, ögonen orkar nog inte hålla sig uppe så länge till...
Sov gott!
/C.

Fredag...



...så skönt! Helt slut, förra veckans feber och förkylning känns fortfarande i kroppen. Nu blir det vila i helgen. Vi ska mest vara hemma, montera lister och få iordning på garderober i vårt nyrenoverade sovrum =) Det blir så fint!
Dagens blev denna kombination Wigwam i grått och Dolce skirt i lila under, båda från Odd Mollys vårkollektion om jag minns rätt.
Nu blir det lite fix här hemma sedan myskväll i soffan!
/C.

torsdag 21 oktober 2010

Lacie...



...strap Dress och Lacie s/s Dress i dark indigo är det kanske det som är kombinationen jag letat efter! Hade glömt bort att jag tidigare tänkt det och till och med bloggat om det. Kanske är det så att man borde ha listat ut det på namnen också =)
Imorgon är det FREDAG! Underbart! Här blir det en lugn helg, städ, tvätt och mysa med mannen.
Ha en skön kväll!
/C.

Kärlek...




...uppstod när jag öppnade paketet med mitt köp från Odd Mollys vinterkollektion, Saraband Dress, I LOVE! Så vacker, den kommer att bli en stor favorit i min garderob, den är verkligen den lilla svarta med det lilla extra. Jag var lite orolig om jag skulle kunna ha den över bysten men den satt smäck. Jag kan inte vänta tills jag får inviga den. Tyget känns både stretchigt men ändå stumt, svårt att förklara, men med vacker struktur och broderier. Jag har läst på bloggar att tyget ska vara tunt, det kan jag inte riktigt hålla med om, känns som Odd Mollys andra silkesplagg.
/C.

onsdag 20 oktober 2010

Biketten...



...passar perfekt under Eden Melton Coat, så snyggt ihop! Det till Fonda i cabaret, Funovits scarf och ByTimo underklänning i svart, blev dagens!
Biketten är i så tunn denim att den är perfekt att använda som skjorta eller som kofta, ser väldigt klätt ut!
Ha en skön kväll!
/C.

Varma fötter...



...under hösten och vintern kommer jag att ha med hjälp av dessa! UGG Short Bailey Button i svart, finns hos Miss Greta. Gosigaste och skönaste skor som finns enligt mig. De kommer att användas mycket!
Odd Mollys höstkollektion har nu också trillat in hos Country Dreams, Varsity Dress är en jättefin klänning men märket på armen fungerar verkligen inte för mig! Hur skulle ni reagera om ert barns lärare hade en pin-upa på armen haha den är så snygg men det passar sig bara inte på jobbet, synd!
/C.

tisdag 19 oktober 2010

Dagens...




...blev denna svart, vita kombination! Till det grå strumbyxor, svarta stövlar och svart scarf från Zara. Svart favoritkofta från DAY (finns på TintinStyle) Dolce skirt samt X-stitch i vitt från vårens Odd Molly kollektion.
Frusen som bara den, jag brukar aldrig frysa så det är så konstigt! Vad kan det bero på? Tuff dag på jobbet idag, att det aldrig tar slut och bara lugnar ner sig...men jag ska sluta klaga, jag jobbar med det jag älskar! Och det jag helst vill göra men jag önskar ibland att det fanns lite, lite kraft kvar när man kommer hem från jobbet...
Nu bli det en kopp thé och planering för morgondagens lektioner.
Ha en skön kväll!
/C.

måndag 18 oktober 2010

Frosten...


...låg kvar fram till 11-tiden idag, så kallt! Nu är det verkligen dags att klä på sig ordentligt på morgonen. Idag blev det ett klick som kommer att hålla mina fötter varma i höst och vinter. Även ett klick från Odd Mollys vinterkollektion blev det =) Vad jag vet så är det endast FOLK som fått in kollektionen av de svenska webshoparna.
Denna klänning, Lacie strap Dress i dark indigo, är ju bara så fin men jag har svårt att se någon kombo med den...någon som kan ge mig förslag så jag får belägg för att köpa den?
Natti natti!
/C.

söndag 17 oktober 2010

Solen...


...har lyst så fint här idag, underbart! Men kallt har det blivit, idag när jag tog en promenad och var på affären en sväng åkte min Nylon parka från Odd Molly på, visst heter den så? Jag har den i almost black med det fina cerisa fodret i ärmarna, varm och skön!

Nu blir det ett varmt bad, sedan äta choklad i soffan =) det gäller att passa på så länge man kan skylla på att det är helg!
Ha en skön kväll!
/C.

Dagens...




...är mysdress, känner mig nästan som ett barn i denna =) Den kommer från H&M L.O.G.G mjuk och skön velour. Älskar det materialet! UGG:s på fötterna, jag gillar denna modell som heter mini, med korta skaft.
Jag har haft flera diskussioner med mina tjejkompisar angående att gå i mysdress hemma, vad tycker ni?
Idag blir en lugn dag, fortfarande förkyld men imorgon är det dags för jobb. Garderobsrensning står på programmet.
/C.

lördag 16 oktober 2010

Dagens...





...denna kalla höstlördag blev Taradiddle Dress i royal och Eden Melton coat i dark grey från Odd Molly, blanka tjockare tights med sömmar över benen från H&M samt min trogna följeslagare, min Marc Jacobs väska. Gröna boots från Humanoid, inköpta på Miss Greta, samt min vackra franssjal i svart från Frejadesigns.
Nu ett glas rödvin i soffan!
/C.

Country Dreams...


...har satt ner en del Odd Molly plagg från hösten, 20% bland annat på #327:an i vitt, lila och vintage powder. Även några av fägerna på Fonda, Rapunzel T88, Everydag long Cardigan med mera.
Ett litet tips!
/C.

Förkväll...


...i TV 4 har verkligen blivit bättre denna säsong! Bättre programledare och inte så skrikigt som jag tidigare tyckt att det har varit.
Igår blev jag riktigt glatt överraskad när de tagit dit Charlotta Flinkenberg för att ge modetips, kommer att komma varje fredag om jag förstod rätt. Äntligen någon som man kan identifiera sig med! Ofta är det annars 20 åriga tjejer, smala osv som sitter och ger modetips, av det blir jag inte inspirerad! Charlotta tipsade om hur man som kurvig kan klä sig smalare, massor av bra tips! Läs hennes blogg på CHIC så kan du ta del av dem. Jag är alltid noga med att ha tjocka, heltäckande strumpbyxor, gärna 100 den, det får man snyggare ben av. Igår sa Charlotta att de även ska vara helt matta, ej blanka, så sant mycket snyggare! Ett annat tips jag ska ta med mig är att bredare bälten i midjan gör att man ser bredare ut, smala bälten ger en smalare midja. Jag har tänkt tvärt om kan jag erkänna,att breda täcker mer. Detta måste jag prova =)

Nu är äntligen min iPhone igång, är så glad! Äntligen en fungerande telefon. Jag har tänkt att i och med det så ska jag bli mycket bättre på att ta egna foton till bloggen. Det börjar idag med ett riktigt uselt foto på ett mycket snyggt inköp som jag gjorde idag på stan. Jag har länge letat efter en mössa nämligen. Odd Mollys mössor är så fina, men av ull, jag skulle klia ihjäl mig. DAY har jättefina med paljetter på, men är det värt det priset för en mössa, man kan nästan få en klänning för samma pris! Det blev istället denna budgetvariant från VILA, märket Pieces för 99.50, finns även på vissa Vero Moda butiker. Svart mössa, full av paljetter, nu är det ok med en bad hairday =)
Nu blir det middagsfix här!
/C.

fredag 15 oktober 2010

Dagens...


...myskläder blev en blå Fonda och mjuka mysbyxor under, skönt och bekvämt! Äntligen känns det som att min feber börjar gå ned.
Nu ska jag mysa i soffan, trevlig fredagskväll!
/C.

Vinterjacka...



...finns det redan många av här hemma, men hade jag inte redan så skulle jag passa på i helgen då Sid and Sally ger 25% på jackor.
Odd Mollys vackra kappa Swain tweed i den röda färgställningen för 5999 kr, ordinarie 7999 kr. Även den slutsålda Overcast i chalk för endast 1874 kr, ordinarie 2499 kr.
Ett fredagstips!
/C.

Hunter...


...gummistövlar är så fina! Har varit så sugen men när man har bredare vader så har det ej fungerat, kan helt enkelt inte ha dem. Nu har en modell kommit, vet ej om den är ny eller gammal, som heter Hunter Adjustable. Den går att förstora i skaftet! Några hudralappar dyrare men det är det värt. Dessa är på väg hem till mig, hoppas att jag kan ha dem!
/C.